Kineski „Džili” će prodavati kola preko neta

Bez autora
Sep 14 2010

Kineska kompanija „Džili”, koja je priredila prvorazredno iznenađenje kada je preuzela „Volvo”, ponovo je šokirala svetsku autoindustriju najavom da će uskoro početi da prodaje automobile preko Interneta.„Džili”, najveći kineski privatni proizvođač kola, objavio je da će početi da prodaje vozila specijalno izrađena za Internet prodaju na portalu Alibaba.com. Kompanija će lansirati jedno onlajn izdanje modela „džili panda”, malog automobila izuzetno popularnog među kineskim mlađim vozačima.

Kineski „Džili” će prodavati kola preko netaKineska kompanija „Džili”, koja je priredila prvorazredno iznenađenje kada je preuzela „Volvo”, ponovo je šokirala svetsku autoindustriju najavom da će uskoro početi da prodaje automobile preko Interneta.

„Džili”, najveći kineski privatni proizvođač kola, objavio je da će početi da prodaje vozila specijalno izrađena za Internet prodaju na portalu Alibaba.com, prenele su agencije.

Kompanija je saopštila da će lansirati jedno onlajn izdanje modela „džili panda”, malog automobila izuzetno popularnog među kineskim mlađim vozačima. Premda će biti prodavan jedino preko Interneta, kupci će moći da koriste sve „Džilijeve” servise.

Uprava kompanije ističe da je plan o Internet prodaji automobila dugo razrađivan, i da se upravo nalazi u probnom radu, što bez sumnje predstavlja novinu u Kini.

Kina ima više od 400 miliona Internet korisnika, od kojih se jedna trećina bavi onlajn trgovinom, što je činilo dva odsto ukupne maloprodaje minule godine, iako je takav način porudžbina više nego utrostručen u poslednje tri godine.

Li Šufu, osnivač i predsednik kompanije „Džili automobili”, poznat kao „kineski Henri Ford”, najavio je da će njegova kompanija lansirati 42 nova medela u naredne tri godine.

On je priznao da nije u potpunosti uveren da će onlajn prodaja biti uspešna, ali je sasvim siguran da je Internet efikasna platforma za pokazivanje novih modela i za pridobijanje pristalica „Džilijevih” modela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik